Kašel u astmatika

Otázka

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně syna (7 let). Včera ráno začal hodně kašlat. Je to astmatik, bere každý den Singulair a na alergii (roztoče) aerius. Dala jsem mu kalobu a tussin, bohužel kašel nepřestával, máme též od pí mudr.při potížích budier a berodual. Když se kašel nelepšil, nasadila jsem berodual a kašel uplně přestal. V noci syn nekašlal, ale opět ráno, opět jsem dala tussin a berodual a k tomu kalobu a kašel přestal. Chtěla bych se zeptat, zda je možné,ž e je to od alergie nebo spíše nachlazení. Pomohl by při nastydnutí takto berodual? Máme jet v uterý k moři a obávám se, abych něco nezanedbala a pak jsme tam neměli potíže. Paní lékařka nám pro jistotu minulý týden (to ještě kašel neměl) předepsala s sebou antib.Klacid. Bydlíme na vesnici a všude se suší seno, mohlo by to mít spojitost?

Odpověď

Na dálku se těžko soudí. Souvislost se sezónními pyly (při sušení sena) je velmi pravděpodobná. Při nachlazení bývá při kašli většinou i rýma, případně zvýšená teplota.
Berodual rozšiřuje zúžené průdušky. Před odjezdem k moři bych se raději na vašem místě poradila s pediatrem o vybavení pohotovostmí cestovní lékárničky.