Jde o chlamydie?

Otázka

Dobrý den, je mi 19 let a trápí již několik let zdravotní problémy. Mám problémy s hlasem, zpívám. Po 3 písničkách jsem hotový, hlas nejde kontrolovat a zkrátka jsem nepoužitelný. Není to jenom při zpěvu, ale je to i při mluvě, i když při mluvení se hlas zhorší po delší době. Hlas je zastřený (ne, že by vyloženě chraptil jako při nemoci) a nejde kontrolovat. Foniatrička mi řekla, že hlasivky mám naprosto zdravé, ale že mám na nich hlen, přes který se to špatně domyká. Mám neustále zahleněný krk a nos – půl roku zpátky jsem byl na odstranění nosní mandle, kterou mi doporučila foniatrička… pokračování dále

Odpověď

Pokračování dotazu:

epomohlo. Alergie – z krve ano – prášky nepomohly. Nejsem schopný dosáhnout plné erekce, jak s partnerkou, tak sám. Na urologii zkontrolovány hladiny různých hormonů – vše ok + kontrola (taky vše v pořádku). Další věc – mám studené ruce a nohy (s tím ale problém nemám). Mám jazyk povlečený bílou vrstvou – pernamentně. Pociťuju občasné svědění na těle (minulý rok to bylo otřesné, záchvaty svědění, nevydržel jsem sedět na jednom místě, na kožní jsem byl, dávala příčinu té alergii, ale prášky nezabíraly – Xyzal, svědění se ztratilo, teď už jen občasně). Neustále jsem unavený, furt bych spal. Udělané základní testy krve – pouze takový ten hemoglobin apod – tam byla prokázaná i ta alergie). Jsme z toho všechno už zničený. Další věc – měl jsem asi 5-7 měsíců vyrážku mezi nohama, údajně alergie, nic nepomáhalo. Zmizela sama teprve až nedávno. Psychicky jsem na tom ale dobře. A teď to hlavní – myslíte že by to mohlo mít souvislost s chlamydiemi? Na tom jsem testován určitě ještě nebyl. Mám namířeno k jedné dobré doktorce na imunologii, jsem přesvědčen, že za těmi problémy je jeden nějaký faktor. Dále jsem si dělal měření energetické hodnoty orgánů, a pán, který to dělal, mě upozornil na snížené játry. Nevím přesně co snížené, ale ta hodnota byla snížená, měl jsem kole 47 a normál byl 80. Ale to je pouze nějaký alternativní medik, nevím, jestli tomu mám dávat velkou váhu. Ještě doplním kardiologie – zdravý jak rybka. Omlouvám se za tolik psaní, děkuji a přeji hezký den.

Dobrý den, k mému dotazu odeslánému před chvílí ještě doplňuji, štítná žláza negativní, zvětšeny uzliny subm. uzliny. Díky.

Odpověď:

Zvětšené uzliny by mohly být vodítkem k vašim potížím. Imunologie je na místě (nejen chlamydie, ale i EBV, CMV, HSV, borrelie, toxoplasmóza, zkrátka všechny časté chronické jak virové, tak bakteriální infekce). Alternativní metody nejsou mým favoritem, ale uznávám, že jsou někteří lidé, kteří mají zvláštní schopnosti. Určitě je nutné udělat podrobné vyšetření celého imunitního systému.

Pokud vše bude v pořádku, pak podobné somatické příznaky může mít i úzkostná porucha, což je skutečné onemocnění (v mozku chybí tzv. neurotransmitery, nebo mají tyto základní látky odlišný metabolismus), to se projeví i tělesnými příznaky.