Valentýnská soutěž s čokoládovnou Carla

Láska, romantika, čokoláda, to vše spolu dokonale ladí. Pokud chcete také trochu toho sladkého pokušení k svátku všech zamilovaných, zapojte se s námi do valentýnské soutěže o 10 balíčků sladkostí – Višně v čokoládě a Chmelinky. Ceny věnovala jediná ryze česká čokoládovna CARLA a na své si přijdou nejen ženy, ale také opravdoví chlapi.


Jen za jeden rok zkonzumují Češi 5,5 kg čokolády na hlavu, což je více než jedna tabulka tradiční 100g čokolády týdně pro každého. Podobné jsou na tom také obyvatelé USA nebo Austrálie. Je to moc nebo málo? Záleží, koho se zeptáte. Někomu stačí jen ochutnat, jiný se čokolády nemůže nikdy dojíst. Nicméně čokoláda je fenomén, který je zde s námi už tři tisíciletí.

Vlastní plantáž v Kolumbii

V Česku působí docela dost čokoládoven – malé a ty větší, které patří pod křídla nějaké větší zahraniční společnosti. Jedinou českou čokoládovnou (rozumějte tou, která si čokoládu opravdu vyrábí sama z prvosurovin a nepoužívá již hotové “polotovary”) je v Česku jen Carla z Dvora Králové nad Labem. Vznikla teprve před 23 lety na “zelené louce”, ale díky tomu, že cíleně trvala na vysoké kvalitě svých produktů, dokázala si za toto krátké období najít spoustu svých příznivců. Přesto se není stále natolik známá, jako jiné čokoládovny, které znáte z televize.

Čokoládové srdce

O to více se snaží ve svých produktech promítnout svůj postoj k čokoládě. Surovinu zásadně nakupuje napřímo od jedné rodinné kolumbijské farmy a v Kolumbii si založila také své malé pole s kakaovníky – již brzy bude dozrávat první vlastní úroda. Jedná se také o snad jedinou čokoládovnu v Česku, která vyrábí svou prémiovou čokoládu s kakaa nejvyšší kvality – tzv. Fino de Aroma. Jedná se o natolik vzácnou surovinu, za kterou se označuje jen cca 6 % celosvětové produkce kakaa na světě.

Unikátní pralinky a nejlepší višně v čokoládě

Do valentýnského balíčku si pro naše čtenáře připravila dvě bonboniéry – jedna pro muže, kteří dokáží ocenit příjemně nahořklou chuť chmele i jeho pozitivní účinky, druhou pro všechny fanoušky alkoholové višně v čokoládě. Pravděpodobně nejlepší višně na českém trhu, však uvidíte.

Chmelinky jsou speciální čokoládové pralinky s chmelovou náplní. Za tříletým vývojem produktu stojí vědci z Výzkumného ústavu potravinářského, odborníci z Pivovarnického a sladařského ústavu v Praze a Thomayerovy nemocnice. Společně dokázali vyvinout technologii, která v chmelu dokáže uchovat jeho unikátní příznivé vlastnosti stejně jako v původní čerstvé surovině. Chmelové pralinky z kvalitní 70% hořké čokolády obsahují 0,27 g aktivního chmele. Chmel obsahuje látky podporující dobrý spánek, normální činnost nervové soustavy, menopauzální komfort a normální trávení. Cherry je naopak tradiční prémiová bonboniéra s celou višní v likéru (obsah alkoholu 10 %) a kvalitní čokoládě (70% hořká čokoláda s vanilkovým extraktem BOURBON MADAGASCAR).

Pro deset z vás máme balíček sladkostí – Višně v čokoládě a Chmelinky. Stačí správně odpovědět na následující tři soutěžní otázky a budete zařazeni do slosování.

Soutěž byla ukončena 13.2.2015

Výhercem se stal(a):

Petra Flídrová, Černožice
Lída Fischerová, Sendražice
Miroslav Sušánka, Čižice
Markéta Kretková, Horní Bečva
Jiří Kříž, Brno
Aleš Kocinec, Frýdek-Místek
Jitka Staňková, Hostomice pod Brdy
Nová Paka
Libuše Kubínová, Kunín
Zdeňka Cagášková, Velké Losiny