Mýty o zdraví

Invazivní meningokové infekce patří mezi nejrychleji probíhající onemocnění infekčního původu. Způsobuje je bakterie Neisseria meningitidis, která se přenáší kapénkami tak jako rýma, nebo ch .. celý článek
Ženy mají v dnešní době mnohdy pocit, že na dítě mají spoustu času a není kam spěchat. Jakmile se však rozhodnou na potomkovi s partnerem začít pracovat, jsou schopné vyzkoušet všechno možné .. celý článek
Spojovat si nákazu klíšťovou encefalitidou pouze s pobytem v lese je jeden z mýtů, který klíšťata provází. Klíšťata se ovšem běžně vyskytují v městských parcích, na zahradách i zatravněných .. celý článek
Šedý zákal je nejčastější příčinou oslepnutí na světě. Postihne každého druhého člověka ve věku nad 75 let. Jeho operace je dnes naprosto rutinní záležitostí, zákrok trvá pár minut, je zcela .. celý článek
V Česku se ročně provede až 25 tisíc plastických operací. Zkušenosti s estetickými zákroky má téměř každý druhý Čech. Mezi nejčastější zákroky prováděné na očních a plastických klinikách v Č .. celý článek
Vzpomínáte si na nejrůznější doporučení z dob našich babiček, jak se vypořádat s drobnými poraněními? Přestože medicína kráčí mílovými kroky vpřed, v našem přístupu k ošetřování drobných por .. celý článek
zelený čaj v hrnečku
Zelený čaj, původem z Číny a Indie, byl  ceněn pro své zdravotní přínosy po staletí  prakticky po celém světě. Velice hojně jej využívá i tradiční čínská medicína. Zelený čaj má mnoho zdravo .. celý článek
hledání v knize
Roztroušenou sklerózou, trpí v České republice zhruba 20 tisíc lidí na celém světě jich je 2,5 milionů. Přesto stále existují mýty a zbytečné obavy před touto nemocí., které nové pacienty zb .. celý článek
Horké léto je pro vznik onemocnění dýchacích cest paradoxně rizikovější, než třeskutá zima. Letní chřipky, jak se letnímu nachlazení laicky říká, ve skutečnosti ale nejsou způsobeny chřipkov .. celý článek
rozbor potraviny
Pokračujeme v přehlídce potravinových doplňků. Doslova učíme se éčka. Některá jsou neškodná, jiné kontroverzní. Důvodem jejich používání je, vylepšení vlastností potravin, od lepší chuti, vl .. celý článek