Fibrolipom

Otázka

Dobrý den, dnes jsem podstoupil UZ vyšetření pravé kyčle. Nad VT v podkoží je ohraničený hypoechogenní v.s. fibrom /fibrolipom/ velikosti 33×30×5 mm, bez prokazatelné vaskularizace, homogenní nestínující struktury. Paní doktorka mi řekla, že není potřeba chirurgického zákroku. Je její rozhodnutí správné, nebo by se měl fibrom vyoperovat? Děkuji za Váš názor.

Nepodařilo se připojit k serveru.
Odpověď


Jde o tukovo-vazivový útvar, který není nutné odstranit. Nehrozí z něj žádné nebezpečí, pokud nepřekáží. Pokud se vy rozhodnete, že jej chcete dát pryč, pak půjde o malý výkon pravděpodobně v místním znecitlivění (je jen v podkoží).

Nepodařilo se připojit k serveru.