Školní jídelny dávají dětem málo ryb, luštěnin a mléka, děti totiž tyto potraviny nechtějí. Vyplývá to z šetření České školní inspekce, odborníci proto volají po prohloubení výchovy o zdravé .. celý článek
Trend zdravého stravování zasáhl v Česku i řetězce s rychlým občerstvením. Pod tlakem veřejnosti nabízejí zdravé varianty svých produktů, když v salátu nahradí smažené kuře tvrdým sýrem, neb .. celý článek
Poruchy spánku trápí až 40 procent lidí, od obecně známé a časté nespavosti přes nadměrnou denní spavost až po málo známé a velmi ojedinělé násilné chování ve spánku, řekl profesor Karel Šon .. celý článek
V Česku dlouhodobě vzrůstá počet lidí, kteří kvůli konzumaci alkoholu v pracovní době přišli o práci. Zatímco v roce 2009 byl alkohol v žebříčku důvodu propuštění ze zaměstnání až na 18. mís .. celý článek
Pravidelně podle průzkumu snídá jen 48 procent Češek a Čechů, jako důvod vynechání snídaně obvykle uvádějí nedostatek času. Třetina má první jídlo až v zaměstnání, často jogurt, prý jim dodá .. celý článek
O nitroděložní tělísko na ochranu před nechtěným otěhotněním má podle gynekoložky Taťány Rešlové zájem stále více Češek. Volí ho podle ní hlavně ženy, které nechtějí myslet každý den na to, .. celý článek
Lidé vstávající časně by měli pít kávu ráno, večerní šálek kávy by jim mohl rušit spánek. Tvrdí to nová studie, která doporučuje konzumaci kávy sladit s chronotypem, tedy v závislosti na tom .. celý článek
Dvakrát týdně porce mořských ryb nebo konzerva sardinek pokryjí potřeby dospělého člověka na příjem jódu, radí odborníci ze Státního zdravotního ústavu při příležitosti úterního Dne jódu. Kd .. celý článek
Lidé v pokročilejším věku, kteří pravidelně pijí zelený čaj, zůstanou agilnější a nezávislejší než jejich vrstevníci. S tímto zjištěním přišli japonští vědci, kteří do výzkumu zapojili tisíc .. celý článek
Důvěryhodnost studií, které prokazovaly prospěšnost resveratrolu, tedy látky která je obsažena v červeném víně, bere za své. Vedoucí výzkumník z Univerzity v Connecticutu, Dr. Dipak K. Das b .. celý článek
Omrzliny nejčastěji postihnou prsty, nos, bradu a ušní boltce, tedy okrajové části těla, které pomáhají snížit tepelné ztráty, tím brání tělo před prochladnutím. Závažnost omrzlin závisí na .. celý článek
Výživa dítěte v prvním roce života má zásadní význam pro jeho růst, vývoj a zdravotní stav, a to i z hlediska možného vzniku potravní nesnášenlivosti a alergie, které jsou jak v dětské, tak .. celý článek
Dobrou zprávu pro všechny kardiaky zveřejnili američtí vědci – sex je bezpečný pro prakticky všechny srdeční pacienty. Jednoduché pravidlo podle nich zní: pokud jste dost zdraví, abyst .. celý článek