Silné mrazy dají lidskému tělu zabrat. Musí se vyrovnávat se střídáním teplot při přechodu z tepla domova do mrazivého vzduchu a opět z mrazivého vzduchu do klimatizovaných nebo přetopených prostorů v zaměstnání. A to několikrát denně. Může někdo spočítat, kolikrát za den se zpotíme a kolikrát prochladneme? A navíc, letos mají viry (a nejen viry prasečí chřipky) svou sezónu. Neustále útočí na naše sliznice, pronikají do těla a záleží jen na stavu imunitního systému, zda je včas zlikviduje, tedy dříve, než způsobí chřipkové onemocnění nebo dokonce samotnou chřipku. Nyní máme možnost, jak se mikroorganizmům ubránit.
Kyselina phytinová (v přípravku Phytin) má prokázané protivirové účinky (bylo dokázáno, že u zvířat umí zničit i HIV) a posiluje imunitní systém. Podporuje činnost tzv. NK buněk (Nature Killers), což jsou bílé krvinky, které fungují jako jakási první linie buněčné obrany proti infekci. Navíc je kyselina phytinová silným antioxidantem, zbavuje buňky škodlivých volných radikálů, čímž posiluje organizmus. Když už chřipku chytíme a neubráníme se jejím nepříjemným projevům, pak Phytin napomůže brzkému uzdravení a navíc urychlí rekonvalescenci.
Phytin není žádnou „chemií“, ale o čistě přírodní látku. Kyselina phytinová je součástí všech živých organizmů: jak živočichů (včetně člověka), tak rostlin. Nejvíce jí je v obalech semen rostlin, Phytin se získává ze slunečnic.
Vložit komentář