Zcela vynechat tuk z jídelníčku je podle odbornice na zdravou výživu Jitky Ruskové extrém, který nesvědčí zdraví. Špatný je i opačný extrém, kdy člověk vůbec neřeší množství, složení ani pův .. celý článek
Výběrem pečiva může člověk podle odbornice na zdravou výživu Moniky Divišové ovlivnit svoji náladu i štíhlou linii. Bílé pečivo podle ní způsobuje výkyvy nálady, zatímco celozrnné pečivo při .. celý článek
Trochu méně soli v jídle by mohlo každý rok jenom ve Spojených státech zachránit desetitisíce životů. Tvrdí to američtí vědci v aktuálním vydání odborného časopisu New England Journal of Med .. celý článek
Pravidelná konzumace jablek by mohla posilovat trávicí systém, a tím i zdraví. Podle agentury APA na to přišli mikrobiologové z potravinářského výzkumného ústavu kodaňské technické univerzit .. celý článek
Novoroční předsevzetí dodrží málokdo, je přesvědčen psycholog Slavomil Hubálek. Velké množství předsevzetí kolem Tří králů bere za své, řekl. Přelom roku se zdá být ideální pro rozhodnutí zm .. celý článek
Konzumace kávy a čaje významným způsobem snižuje riziko onemocnění diabetem 2. typu. Před touto nemocí ale zřejmě nechrání kofein, protože ještě lepší ochranu poskytuje káva, která ho neobsa .. celý článek
I nemírné pití alkoholu může u mužů výrazně snížit riziko srdečních onemocnění. U žen nebyl vypozorován žádný podstatný účinek. Uvádí se to ve studii španělských vědců, kterou dnes zveřejnil .. celý článek
Lidé, kteří pokrývají denní potřebu tekutin obyčejnou vodou spíš než jinými nápoji, se obvykle stravují zdravěji než ostatní. K takovému závěru dospěli podle agentury Reuters američtí vědci. .. celý článek
Vytrvalostní běžec by si měl dát pro zlepšení výkonu energetickou tyčinku, vzpěrač zase proteinový koktejl. A letec ve stíhačce? Tomu prý může pomoci pro zvýšení koncentrace humr na másle, n .. celý článek
Sladkými nápoji si lidé neúměrně zvyšují příjem cukru, tím i riziko infarktu, mrtvice nebo cukrovky, řekl předseda Fóra zdravé výživy Rudolf Poledne. Ročně každý Čech spotřebuje téměř 40 kil .. celý článek
Dá se jíst téměř kdekoli, snadno se loupe, je chutný a rychle zasytí. Obsahuje totiž tři druhy přírodního cukru – cukrózu, fruktózu a glukózu kombinovanou s vlákninou. Pouhé dva banány posky .. celý článek
Odmítání stravy či vybíravost v jídle je po obezitě druhým nejčastějším problémem, se kterým se setkávají rodiče malých dětí. Řekla to nutriční terapeutka Jitka Rusková z poradenského centra .. celý článek
Školní děti by měly vypít zhruba dva litry tekutin denně. Podle průzkumu vypije toto množství jen pětina českých dětí a celá čtvrtina vypije méně než litr. Nedostatek tekutin přitom ohrožuje .. celý článek