Snad nikdo už dnes nepochybuje o tom, jak velký význam má jídlo na lidské zdraví. Správně použité potraviny mohou přinášet zdraví a krásu, dostatek energie a pocit spokojenosti. Jenže zatímc .. celý článek
Mimořádné čtrnáctidenní testování tuků v krvi v rámci preventivního programu Zdraví národa prokázalo, že cholesterol je vážným problémem české populace. Z celkového počtu 1 039 lidí, kteří v .. celý článek
Společnost synlab v rámci svého preventivního programu Zdraví národa nabízí vyšetření výskytu tuků v krvi zdarma. Od 11. do 22. srpna mohou všichni zájemci navštívit odběrové místo společnos .. celý článek
Lidské oko potřebuje živiny. Až 25 procent vitaminů a minerálů, které člověk přijme z potravy, je určeno pouze pro zrakový systém. Látky získané z potravy ale nemusí k výživě oka plně dostač .. celý článek
Od září se ve vybraných městech Moravskoslezského kraje uskutečnilo třicet přednášek věnovaných zdravému životnímu stylu dětí od 3 do 12 let. Ve spolupráci s mateřskými a základními školami .. celý článek
Také si říkáte, že to vaše dítko roste jako z vody? Ani se nenadějete a má zase o pár centimetrů navíc. Na růstu dítěte se odráží hned několik faktorů. Dítě roste nejen v závislosti na vroze .. celý článek
Výhradně v síti lékáren Harmonia mají od nynějška všichni zákazníci k dispozici srozumitelnou a viditelnou informaci, zda nakupují léčivý přípravek se zaručeným účinkem, nebo pouze doplněk s .. celý článek
Poskytuje vaše každodenní strava mozku vše, co potřebuje? Jakou roli hraje dědičnost vzhledem k riziku onemocnění Alzheimerovou chorobou? A které látky jsou pro mozek obzvlášť důležité? Přin .. celý článek
Správná výživa u nádorového onemocnění je stejně důležitá jako léčba vlastní nemoci. A platí pro ni totéž – začít včas. Na podvýživu a z ní plynoucí zdravotní komplikace totiž umírá alarmují .. celý článek
Vysoké hladiny vitaminů B1, B2, B6, folátu, B12, C, D a E a omega-3 mastných kyselin jsou prediktorem lepšího stavu mentálních funkcí a nižšího rizika Azheimerovy nemoci. To tvrdí výsledky v .. celý článek
Téměř polovina Čechů a Češek má méně vitaminu D, než je doporučená dávka. Tělo si ho přitom dokáže vyrobit v kůži samo při pobytu na slunci. Lékaři ale důrazně doporučují doplnit látku raděj .. celý článek
Cukr je pro naprostou většinu lidí neodmyslitelnou součástí stravy. Někteří američtí vědci ale upozorňují na to, že strava s přidaným cukrem je pro lidské tělo pravděpodobně stejně škodlivá .. celý článek
Až 80 procent českých dětí do dvou let věku jí podle průzkumu málo zeleniny. Přes 70 procent dostává do pěti druhů, většinou mrkev, brokolici, petržel, celer, hrášek či květák. Zelenina bývá .. celý článek